Over Psychologische Praktijk Michelle Bakker

Dit is Michelle Bakker

Na een HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik Psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Dit heb ik afgerond met een Master Sociale –en Organisatie Psychologie. Ik werk sinds 2001 in de hulpverlening waarbij ik een breed scala aan mensen, problemen en achtergronden heb mogen ervaren. Ieder contact is uniek en ik ben dankbaar dat ik dat mag ervaren. 

In 2021 kreeg ik allerlei vage klachten zoals hoofdpijn, een stijve nek, rommelende darmen, maar ook onzekerheidsgevoelens en een algemeen gevoel van niet meer mezelf zijn. Dat kon ik wel enigzins plaatsen na een zware periode in mijn leven, maar toen het maar niet overging na vakanties en het rustiger aan doen op werk, kwam ik tot de realisatie dat ik overspannen was. Nog in de vijfde versnelling heb ik elk boek, artikel of youtube-guru-advies tot me genomen in de hoop er zo snel mogelijk van af te zijn. Nu weet ik dat sommige aanpaken voor mij goed werken en sommige niet. En dit zal vaak verschillen per persoon. Daarnaast begon ik te merken dat terugschakelen lastiger was dan ik dacht. Dit moest ik echt opnieuw leren en probeer ik nog steeds iedere dag toe te passen, ook al stap ik af en toe toch nog in die valkuil.

Werkwijze

Ik werk met Acceptance and Commitment Therapy, waar onderdelen van mindfulness en cognitieve gedragstherapie in zitten. We gaan samen op zoek naar de bron van je probleem, de stress, de vervelende gevoelens. Wat voor patronen zitten eronder? Kan je je daar bewust van worden en mee leren werken? Kan je je gevoelens weer toelaten zodat je ze kunt verwerken? Welke normen en waarden heb je? Hoe kom je eraan en lukt het je ernaar te leven? Welke eigenschappen bezit je? We gaan werken aan het wegnemen van de klachten en daarnaast leren omgaan met de klachten die niet weg te nemen zijn. We zoeken samen naar een pad waarin je steviger in je schoenen komt te staan door psychische flexibiliteit. Op deze manier zal je ook in toekomstige situaties de tools hebben om daarmee om te gaan.

Neem de eerste stap naar herstel

Neem gerust contact met me op om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Scroll naar boven
Cookieconsent met Real Cookie Banner